Telecí filé Chevreuse
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 34 g
- Sodík 484 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 153 mg
- Draslík 697.6 mg
- Vláknina 1000 mg
- Vitamín A 1000 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme, necháme 5 minut „vypotit“ a osušíme je v ubrousku.
-
2
V kastrolku rozehřejeme 40 g másla, vložíme plátky okurek, přikryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka.
-
3
Telecí kýtu rozkrájíme na plátky, je-li třeba, na okraji nožem několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a prudce opečeme z obou stran na 80 g másla.
-
4
Na nahřáté talíře upravíme dušené okurky, na ně položíme opečené telecí plátky, přelijeme vypečenou šťávou a obložíme smaženými hranolky.