Maréna Crécy
Suroviny
- 500 g Mrkev kořen
- 160 g Máslo čerstvé
- 600 g Síh
- 20 g Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový květ
- 0.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 334 g
- Sodík 469 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 138 mg
- Draslík 495.3 mg
- Vláknina 7921.6 mg
- Vitamín A 7921.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme ve slané vodě.
-
2
Z mouky a poloviny másla si připravíme moučné máslo, kterým mrkev zahustíme, přidáme cukr a květ a krátce povaříme. Necháme trochu vychladnout, potom rozmixujeme ručním šlehačem.
-
3
Marénu (síh maréna) oškrábeme, vykostíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Jednotlivé porce osušíme, osolíme, opepříme a po obou stranách prudce opečeme na oleji.
-
4
Do středů talířů navrstvíme mrkvové pyré a na ně dáme hotové porce marény. Přelijeme horkým máslem a posypeme sekanou pažitkou.