Kapr na římský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 100 g Hrášek
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Víno bílé
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Cibule
  • 1.2 kg Kapr obecný
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 190.3 mg
  • Draslík 761.1 mg
  • Vláknina 3305.5 mg
  • Vitamín A 3305.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kapra vyřízneme páteř a ploutve, omyjeme, nakrájíme na porce, které osušíme.

  • 2

    V rendlíku rozehřejeme 120 g másla, na kterém jednotlivé porce slabě opečeme. Pak je osolíme, opepříme, zakapeme citrónovou šťávou, zalijeme vínem s vodou, přidáme hrášek, nadrobno nakrájenou cibuli a hlávkový salát, vypraný, osušený a nakrájený na nudličky.

  • 3

    Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme 10—12 minut.

  • 4

    Porce kapra vyjmeme, opatrně je přemístíme na předehřátou mísu. Zbylé máslo smícháme s hladkou moukou na kašičku, kterou zahustíme vývar v rendlíku. Krátce povaříme, vmícháme smetanu a znovu povaříme.

  • 5

    Vzniklou omáčkou přelijeme rybu.

Komentáře k receptu