Dušená husa na červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 953 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 82 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 168.2 mg
- Draslík 697.8 mg
- Vláknina 916.3 mg
- Vitamín A 916.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Středně velkou husu zbavíme posledních dílů křídel a nasekáme na porce. Páteř i velké kosti odsekneme, spolu s křídly uschováme pro případné další využití.
-
2
Porce husy osolíme, ze všech stran rychle opečeme v kastrolu s rozpáleným sádlem. Vyjmeme je a do tuku po huse dáme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, kterou po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji vínem a rozmícháme. Podle potřeby osolíme, opepříme a zředíme teplou vodou.
-
3
Porce husy vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme přibližně 2 hodiny v troubě, rozehřáté na 165°C.
-
4
Opečené porce husy přendáme do jiné nádoby a udržujeme v teple. Omáčku rozšleháme metlou a zjemníme kouskem másla.
-
5
Husu servírujeme přelitou vínovou omáčkou.