Dušená husa na červeném víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 190 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 1500 g Husa domácí
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 500 ml Víno červené
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 953 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 168.2 mg
  • Draslík 697.8 mg
  • Vláknina 916.3 mg
  • Vitamín A 916.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Středně velkou husu zbavíme posledních dílů křídel a nasekáme na porce. Páteř i velké kosti odsekneme, spolu s křídly uschováme pro případné další využití.

  • 2

    Porce husy osolíme, ze všech stran rychle opečeme v kastrolu s rozpáleným sádlem. Vyjmeme je a do tuku po huse dáme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, kterou po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji vínem a rozmícháme. Podle potřeby osolíme, opepříme a zředíme teplou vodou.

  • 3

    Porce husy vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme přibližně 2 hodiny v troubě, rozehřáté na 165°C.

  • 4

    Opečené porce husy přendáme do jiné nádoby a udržujeme v teple. Omáčku rozšleháme metlou a zjemníme kouskem másla.

  • 5

    Husu servírujeme přelitou vínovou omáčkou.

Komentáře k receptu