Kuřecí prsa jako kyjevský kotlet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1279 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 108 g
- Sodík 907 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 343.7 mg
- Draslík 735.2 mg
- Vláknina 1800 mg
- Vitamín A 1800 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla vytvarujeme dva tenké válečky, které na 10 minut vložíme do mrazničky ztuhnout. Dva kuřecí prsní řízky dobře naklepeme, rozklepneme vejce a se lžící mléka a špetkou soli ho v misce ušleháme. V dalších miskách si připravíme hladkou mouku a prosátou strouhanku na obalení.
-
2
Do pánve dáme do vyšší vrstvy rozehřát sádlo, řízky osolíme, na jedné straně je potřeme rozšlehaným vejcem a doprostřed každého klademe váleček másla. Řízky kolem másla těsně zavineme do tvaru hodně silného doutníku.
-
3
Potom je obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a na sádle je za 12-15 minut usmažíme.