Roštěnky s bílým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 664 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 38 g
- Sodík 395 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 89.3 mg
- Vláknina 2500.3 mg
- Vitamín A 2500.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vysoký roštěnec opláchneme, očistíme, odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso rozkrájíme přes vlákno na 4 plátky. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran do zlatova v kastrolu na rozpáleném oleji.
-
2
Vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli, kterou po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme suchým bílým vínem a rozmícháme.
-
3
Roštěnky vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě do měkka.
-
4
Podáváme s dušenou rýží, posypané petrželovou natí.