Jarní závitky s jehněčím masem
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 2.4 g Máslo čerstvé
- 80 g Mrkev kořen
- 60 g Česnek
- 80 g Zelí hlávkové bílé
- 400 g Jehněčí kýta
- 120 g Nudle rýžové
- 5 g Chilli omáčka
- 3 g Chilli koření mleté
- 10 g Solamyl
- 20 g Koriandr čerstvý
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 120 g Rýžový papír
- 20 ml Omáčka sójová
- 200 ml Voda pitná
- 20 ml Voda pitná
- 20 ml Víno rýžové čínské
- 10 ml Omáčka rybí
- 40 ml Omáčka ústřicová
- 40 ml Omáčka Hoisin
- 10 ml Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1148 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 96.1 mg
- Draslík 776.2 mg
- Vláknina 8312 mg
- Vitamín A 8312 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso nakrájíme na tenké nudličky, vložíme do wok pánve s rozehřátým olejem a osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, zakápneme hoisin omáčkou, ústřicovou omáčkou, sojovou omáčkou, rýžovým vínem, promícháme, přisypeme chilli koření, koriandr, přidáme chilli omáčku, v trošce vody rozmícháme solamyl a přilijeme do pánve. Provaříme a odstavíme. Zelí nakrájíme na tenké proužky, mrkev nastrouháme najemno, promícháme, zakápneme rybí omáčkou, světlou sojovou omáčkou a necháme asi půl hodiny odležet. Poté ze zelí s mrkví vymačkáme vodu, přidáme k jehněčí směsi a promícháme. Na stůl položíme rýžový papír, na něj naneseme jehněčí směs, zavineme a usmažíme na másle dozlatova.
-
2
Závitek vyjmeme, rozkrojíme na čtyři díly, upravíme na talířky a doplníme rýžovými těstovinami, které jsme uvařili v horké vodě podle návodu na obalu a poté lehce osmahli na másle.