Polévka Beaucaire

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Brambory
  • 120 g Celer bulvový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 120 g Zelí hlávkové bílé
  • 250 g Žaludky drůbeží
  • 100 g Sýr Gruyére
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 26.3 mg
  • Draslík 292.2 mg
  • Vláknina 5008.7 mg
  • Vitamín A 5008.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek očistíme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou a spolu s oloupaným celerem a hlávkovým zelím nakrájíme na tenké nudličky a osmahneme v hrnci s rozehřátým máslem. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku a přivedeme k varu.

  • 2

    Kuřecí žaludky nakrájíme na tenké plátky, vložíme je do vařící polévky, stáhneme plamen a na mírném ohni vaříme 1 hodinu.

  • 3

    Oloupané brambory nakrájíme na plátky a přidáme je do polévky. Vaříme ještě 20 minut.

  • 4

    Při podávání doplníme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu