Polévka Ardenaise
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 15 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 26.5 mg
- Draslík 366.8 mg
- Vláknina 7266.7 mg
- Vitamín A 7266.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 789.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Štěrbák nejdříve vypereme, potom 3 minuty povaříme ve vodě se lžičkou cukru a lžičkou soli. Scedíme, necháme trochu vychladnout a rozkrájíme na jemné nudličky.
-
2
Pórek očistíme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka, která vložíme do hrnce s rozehřátou polovinou másla, přidáme štěrbák a na mírném ohni vše lehce osmahneme.
-
3
Zalijeme vodou a mlékem, půl na půl, přidáme lžičku soli a lžičku cukru a na mírném ohni vaříme 1 hodinu.
-
4
Na kostičky nakrájené žemle opečeme na druhé polovině másla, přidáme do hotové polévky a ihned servírujeme.