Polévka Ardenaise

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 750 ml Mléko plnotučné
  • 750 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 ks Štěrbák zahradní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 26.5 mg
  • Draslík 366.8 mg
  • Vláknina 7266.7 mg
  • Vitamín A 7266.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 789.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Štěrbák nejdříve vypereme, potom 3 minuty povaříme ve vodě se lžičkou cukru a lžičkou soli. Scedíme, necháme trochu vychladnout a rozkrájíme na jemné nudličky.

  • 2

    Pórek očistíme, dobře umyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka, která vložíme do hrnce s rozehřátou polovinou másla, přidáme štěrbák a na mírném ohni vše lehce osmahneme.

  • 3

    Zalijeme vodou a mlékem, půl na půl, přidáme lžičku soli a lžičku cukru a na mírném ohni vaříme 1 hodinu.

  • 4

    Na kostičky nakrájené žemle opečeme na druhé polovině másla, přidáme do hotové polévky a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu