Salát s marinovanou dýní a hříbky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Hříbky čerstvé
  • 220 g Dýně
  • 50 g Salát Rosso
  • 50 g Salát Polníček
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Badyán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Olej dýňový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 76.3 mg
  • Draslík 452.9 mg
  • Vláknina 12612.5 mg
  • Vitamín A 12612.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku krátce svaříme z vody, bílého octa, citronové kůry, soli, pepře, cukru, skořice, hřebíčku a badyánu sladkokyselý nálev.

  • 2

    Dýni nakrájíme na tenké plátky a v připraveném rozvaru necháme minutku povařit. Potom odstavíme z tepla a v nálevu necháme marinovat, dokud nevychladne (dýně nesmí být rozvařená, jen poloměkká).

  • 3

    Směs salátů smícháme s marinovanou dýní a upravíme na talíře.

  • 4

    Hříbky obalíme v klasickém trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka), osmažíme na přepuštěném másle dozlatova a poklademe na salát. Podáváme zakápnuté dýňovým olejem.

Komentáře k receptu