Candát s kroupetem a hříbky
Suroviny
- 600 g Candát obecný
- 10 g Celer bulvový
- 30 g Mrkev kořen
- 30 g Houby sušené
- 50 g Šalotka
- 150 g Krupky trhané
- 10 g Petržel kořen
- 500 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 hrst Hříbky čerstvé
- 1 hrst Petržel hladkolistá
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 11 g
- Sodík 785 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 8.3 mg
- Draslík 622.4 mg
- Vláknina 4271 mg
- Vitamín A 4271 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou šalotku a česnek. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a vše krátce podusíme. Podlijeme vývarem, přidáme propláchnuté krupky, sušené houby a vaříme zvolna 15-20 minut.
-
2
Potom osolíme, opepříme, zjemníme máslem a před podáváním přidáme ještě najemno nasekanou hladkolistou petrželku.
-
3
Filety z candáta s kůží osolíme, opepříme, kůži lehce poprášíme moukou a maso opečeme na pánvi z obou stran dokřupava.
-
4
Očištěné čerstvé houby opečeme na másle, osolíme, opepříme a podáváme s candátem a kroupetem.