Plněné křepelky podávané se žlutou řepou
Suroviny
- 50 g Chléb pšeničný (bílý)
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Houby sušené
- 50 g Šalotka
- 200 g řepa žlutá vařená
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Křepelka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Křen
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Oříšky piniové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 23 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 181.3 mg
- Draslík 850.7 mg
- Vláknina 3237.8 mg
- Vitamín A 3237.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava nádivky: čerstvý bílý chléb zbavíme kůrky a střídku nakrájíme na kostičky. Předem namočené sušené houby překrájíme, orestujeme na másle a spolu s vejcem přidáme k chlebovým kostičkám. Nádivku osolíme, opepříme a přidáme i sekané piniové oříšky a bylinky.
-
2
Očištěné křepelky vykostíme, osolíme, opepříme a naplníme připravenou nádivkou. V předem vyhřáté troubě je pečeme asi 12 minut při 180 °C.
-
3
Oloupanou, nasekanou šalotku krátce orestujeme na oleji, přidáme předem uvařenou (nebo upečenou), oloupanou řepu nakrájenou na kostičky a zastříkneme vinným octem. Podle chuti osolíme, opepříme, případně vmícháme trochu nastrouhaného křenu.
-
4
Plněné křepelky podáváme se žlutou řepou.