Kachní játra se smrži a bramborovou kaší

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Smrže čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Játra kachní
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 218 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 59.2 mg
  • Draslík 527.7 mg
  • Vláknina 6451.8 mg
  • Vitamín A 6451.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 77.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a slijeme. Ještě teplé brambory propasírujeme nebo rozšťoucháme a postupně k nim přidáváme horkou smetanu (nebo plnotučné mléko) a vychlazené máslo (100g.) Důkladně vše rozmícháme, v případě potřeby kaši přisolíme.

  • 2

    Plátky foie gras osolíme a opepříme, obalíme zlehka v mouce a zprudka opečeme na pánvi.

  • 3

    Smrže dobře promyjeme pod tekoucí vodou (zvlášť dobře myjeme klobouky – v jejich záhybech často zůstávají zrnka písku či nečistot), orestujeme je na zbylém másle na pánvi, osolíme, opepříme a krátce podusíme.

  • 4

    Smrže podáváme společně s opečenými plátky jater a bramborovou kaší. Na talíři dozdobíme čerstvou petrželkou.

Komentáře k receptu