Kachní játra se smrži a bramborovou kaší
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 32 g
- Sodík 218 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 59.2 mg
- Draslík 527.7 mg
- Vláknina 6451.8 mg
- Vitamín A 6451.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 77.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a slijeme. Ještě teplé brambory propasírujeme nebo rozšťoucháme a postupně k nim přidáváme horkou smetanu (nebo plnotučné mléko) a vychlazené máslo (100g.) Důkladně vše rozmícháme, v případě potřeby kaši přisolíme.
-
2
Plátky foie gras osolíme a opepříme, obalíme zlehka v mouce a zprudka opečeme na pánvi.
-
3
Smrže dobře promyjeme pod tekoucí vodou (zvlášť dobře myjeme klobouky – v jejich záhybech často zůstávají zrnka písku či nečistot), orestujeme je na zbylém másle na pánvi, osolíme, opepříme a krátce podusíme.
-
4
Smrže podáváme společně s opečenými plátky jater a bramborovou kaší. Na talíři dozdobíme čerstvou petrželkou.