Plněné vepřové maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hlíva ústřičná
  • 100 g Sýr Čedar
  • 50 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 hrst Šalvěj čerstvá
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 4 plátek Vepřová pečeně
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 384 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 372.7 mg
  • Vláknina 5301.1 mg
  • Vitamín A 5301.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené maso přes fólii rozklepeme na větší pláty, osolíme a opepříme. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, očištěnou hlívu nakrájíme na nudličky. Sýr nakrájíme na 8 tenkých plátků.

  • 2

    Na 2 lžících rozpáleného oleje na pánvi orestujeme česnek, přimícháme hlívu a za stálého míchání opečeme.

  • 3

    Na každý plátek masa položíme 2 plátky sýra, několik lístků šalvěje, lžíci osmažené hlívy, maso přeložíme a sepneme jehlou. Zbylý olej rozpálíme a maso na něm smažíme z každé strany asi 3 minuty. Opečené závitky vložíme do zapékací mísy a asi 6 minut pečeme v troubě předehřáté na 190 °C.

  • 4

    V mezičase připravíme celer. Očistíme ho a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 5

    Na rozpáleném oleji na pánvi zpěníme cibuli, přidáme lístky tymiánu. Poté vmícháme celer, osolíme, opepříme a zhruba 10 minut za častého míchání restujeme. Celer podlijeme vínem, povaříme, aby se odpařil alkohol, a přidáme máslo, které necháme v celeru rozpustit.

  • 6

    Masový závitek podáváme s restovaným celerem.

Komentáře k receptu