Plněné vepřové maso
Suroviny
- 100 g Hlíva ústřičná
- 100 g Sýr Čedar
- 50 ml Víno bílé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 0.5 hrst Šalvěj čerstvá
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 5 stroužek Česnek
- 4 plátek Vepřová pečeně
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 18 g
- Sodík 384 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 33 mg
- Draslík 372.7 mg
- Vláknina 5301.1 mg
- Vitamín A 5301.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené maso přes fólii rozklepeme na větší pláty, osolíme a opepříme. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, očištěnou hlívu nakrájíme na nudličky. Sýr nakrájíme na 8 tenkých plátků.
-
2
Na 2 lžících rozpáleného oleje na pánvi orestujeme česnek, přimícháme hlívu a za stálého míchání opečeme.
-
3
Na každý plátek masa položíme 2 plátky sýra, několik lístků šalvěje, lžíci osmažené hlívy, maso přeložíme a sepneme jehlou. Zbylý olej rozpálíme a maso na něm smažíme z každé strany asi 3 minuty. Opečené závitky vložíme do zapékací mísy a asi 6 minut pečeme v troubě předehřáté na 190 °C.
-
4
V mezičase připravíme celer. Očistíme ho a nakrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno.
-
5
Na rozpáleném oleji na pánvi zpěníme cibuli, přidáme lístky tymiánu. Poté vmícháme celer, osolíme, opepříme a zhruba 10 minut za častého míchání restujeme. Celer podlijeme vínem, povaříme, aby se odpařil alkohol, a přidáme máslo, které necháme v celeru rozpustit.
-
6
Masový závitek podáváme s restovaným celerem.