Tortilla zapečená s masem
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 50 g Mrkev kořen
- 200 g Sýr Ementál (Primátor)
- 50 g Fazole bílé
- 200 g Vepřové maso mleté
- 50 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 400 g Rajčata Cherry
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 3 ks Bobkový list
- 1 ks Chilli paprička
- 4 ks Tortilla
- 1 špetka Oregano sušené
- 5 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 31 g
- Sodík 186 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 81 mg
- Draslík 876.3 mg
- Vláknina 15097.5 mg
- Vitamín A 15097.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole přes noc namočíme ve vodě, poté uvaříme do měkka, scedíme a necháme vychladnout.
-
2
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, česnek na plátky, cibuli a papričku bez semínek na drobné kousky.
-
3
V kastrole rozpálíme olej, na něm orestujeme cibuli s česnekem, přidáme papričku a zeleninu. K změklé zelenině vmícháme mleté maso a ještě restujeme. Přidáme koření a sůl, krájená sterilovaná rajčata i s nálevem a dusíme za občasného míchání. Když se tekutina odpaří, přimícháme fazole, sterilovanou kukuřici bez nálevu a hotové ragú řádně promícháme.
-
4
Tortilly zlehka opečeme na suché pánvi po obou stranách. Každou tortillu naplníme ragú, do kterého před tím vmícháme polovinu jemně strouhaného ementálu, tortilly přepůlíme a narovnáme do pekáčku. Vše překryjeme zbylým ragú, posypeme zbylým ementálem a v troubě předehřáté na 200 °C a zapékáme pod grilem asi 10 minut.