Hovězí plátky v kapustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 24 g
- Sodík 611 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 93 mg
- Draslík 753.8 mg
- Vláknina 5988.1 mg
- Vitamín A 5988.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 152.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z očištěného masa nakrájíme 8 řezů, naklepeme je, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a v rozpáleném sádle po obou stranách rychle opečeme. Opečené plátky vyjmeme a v sádle, v němž jsme je opékali, dozlatova osmažíme jednu drobně nakrájenou cibuli. Tu zasypeme 30 g hladké mouky, necháme zpěnit, zalijeme vývarem a chvíli povaříme, až vznikne řídká omáčka. Opečené plátky vložíme zpět a přikryté dusíme v troubě doměkka.
-
2
Kapustu rozebereme, vypereme, seřízneme žebra a nakrájíme na proužky. Do osolené vroucí vody vhodíme nejprve zelené listy a po 3 minutách listy ze středu kapusty. Vaříme další 4 minuty a scedíme.
-
3
V kastrolku rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, na které zpěníme druhou cibuli nasekanou nadrobno, zasypeme 20 g hladké mouky, přidáme povařenou kapustu, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a za stálého míchání krátce podusíme.
-
4
Hotové plátky upravíme na talíře, na ně navrstvíme dušenou kapustu a přelijeme šťávou z masa.