Filets Mignons

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 7 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Hovězí svíčková
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 604 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 99 mg
  • Draslík 558.7 mg
  • Vláknina 132.5 mg
  • Vitamín A 132.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na Filets Mignons používáme nižší část svíčkové, na 2 porce ukrojíme 6 řezů, silných cca 1 cm. Dlaní je velmi lehce naklepeme, osolíme, opepříme a ze stran rukama shrneme do původního tvaru.

  • 2

    Rozpálenou pánev osolíme, přidáme 50 g másla másla a vložíme připravené plátky masa, které pečeme z každé strany maximálně 45 vteřin. (Samotné pečení má celkem trvat 1,5 - 2 minuty).

  • 3

    Opečené maso upravíme na nahřátý talíř.

  • 4

    Do pánve přilijeme vývar, trochu povaříme a vmícháme ještě trochu másla. Vzniklou šťávou přelijeme upravené řezy na talíři.

Komentáře k receptu