Pečené filé s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 30 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 306.6 mg
- Vláknina 12816.2 mg
- Vitamín A 12816.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé necháme částečně rozmrazit, nakrájíme na porce, které osolíme a opepříme, obalíme v mouce (lžičku mouky necháme na zahuštění hrášku) a v pánvi na rostlinném oleji po obou stranách opečeme. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C. Pečeme 10 minut.
-
2
Konzervovaný hrášek scedíme, dáme do kastrolu, přilijeme vodu, přidáme cukr, osolíme a povaříme.
-
3
Lžičku hladké mouky smícháme s máslem a vzniklým moučným máslem hrášek zahustíme. Chvíli povaříme.
-
4
Na talíře klademe porce pečeného filé, na ně navrstvíme hrášek. Podáváme přelité šťávou vypečenou z ryb.