Kuře milánské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 800 g Kuře
  • 80 g Olej slunečnicový
  • 4 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1012 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 996 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 364 mg
  • Draslík 438 mg
  • Vláknina 2466.3 mg
  • Vitamín A 2466.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 8.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší vykuchané omyté kuře osušíme, rozčtvrtíme, zbavíme kůže, konců křídel a vykostíme. Ostrým nožem maso nařízneme a pak ho seškrabováním oddělujeme od kosti. Obnaženou kost vždy opatrně vykroutíme nebo odřízneme. Takto se odstraňují jen větší kosti, jako je stehenní, prsní, klíční, hřbetní a žebra, drobnější kosti ponecháme. Odstraněné kosti a kůži použijeme na vývar.

  • 2

    Těsně před tepelnou úpravou kuřete si připravíme milánské nudle. V misce rozšleháme vejce, osolíme ho, přidáme 50 g rozpuštěného másla a vmícháváme tolik hrubé mouky, až vznikne řídké těsto, jako na kapání. Hotové těsto přelijeme do většího mikrotenového sáčku. V rohu vystřihneme 5mm otvor a celý obsah vymačkáme do vařící se slané vody. Vaříme 4 minuty pak nudle scedíme, propláchneme a v přikryté míse uložíme do tepla.

  • 3

    Vykostěné kuřecí čtvrtky naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách je na velké pánvi v horkém oleji 10-15 minut opékáme. Opečné porce přendáme na ohřáté talíře. Tuk na pánvi zalijeme 2 lžícemi horké vody, přidáme lžíci kečupu, povaříme, osolíme, vmícháme 50 g másla a pánev s hotovou šťávou odstraníme z plotny.

  • 4

    Ke kuřeti na talířích přidáme uvařené milánské nudle a porce servírujeme přelité šťávou.

Komentáře k receptu