Kuře milánské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1012 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 73 g
- Sodík 996 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 364 mg
- Draslík 438 mg
- Vláknina 2466.3 mg
- Vitamín A 2466.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 8.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Menší vykuchané omyté kuře osušíme, rozčtvrtíme, zbavíme kůže, konců křídel a vykostíme. Ostrým nožem maso nařízneme a pak ho seškrabováním oddělujeme od kosti. Obnaženou kost vždy opatrně vykroutíme nebo odřízneme. Takto se odstraňují jen větší kosti, jako je stehenní, prsní, klíční, hřbetní a žebra, drobnější kosti ponecháme. Odstraněné kosti a kůži použijeme na vývar.
-
2
Těsně před tepelnou úpravou kuřete si připravíme milánské nudle. V misce rozšleháme vejce, osolíme ho, přidáme 50 g rozpuštěného másla a vmícháváme tolik hrubé mouky, až vznikne řídké těsto, jako na kapání. Hotové těsto přelijeme do většího mikrotenového sáčku. V rohu vystřihneme 5mm otvor a celý obsah vymačkáme do vařící se slané vody. Vaříme 4 minuty pak nudle scedíme, propláchneme a v přikryté míse uložíme do tepla.
-
3
Vykostěné kuřecí čtvrtky naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách je na velké pánvi v horkém oleji 10-15 minut opékáme. Opečné porce přendáme na ohřáté talíře. Tuk na pánvi zalijeme 2 lžícemi horké vody, přidáme lžíci kečupu, povaříme, osolíme, vmícháme 50 g másla a pánev s hotovou šťávou odstraníme z plotny.
-
4
Ke kuřeti na talířích přidáme uvařené milánské nudle a porce servírujeme přelité šťávou.