Tuňákové filety v rajčatové omáčce
Suroviny
- 900 g Rajčata
- 400 g Tuňák obecný
- 6 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 25 g Chilli paprička
- 60 g Ančovička - filety
- 5 g Skořice celá
- 20 g Rozmarýn čerstvý
- 10 g Oregano sušené
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 40 g Kapary
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 14 g
- Sodík 799 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 47 mg
- Draslík 1139.5 mg
- Vláknina 12740 mg
- Vitamín A 12740 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.2 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátečky, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nakrájíme na tenké proužky. Do filetů uděláme ostrým nožem několik malých zářezů, do každého vložíme malou snítku rozmarýnu, plátek česneku a proužek chilli papričky.
-
2
V menším hrnci rozehřejeme olej, přisypeme zbytek česneku, rozmarýnu, chilli, přidáme kapary, pokrájené ančovičky, celou skořici, přisypeme oregano a osmahneme. Přidáme oboje rajčata, nakládaná i s nálevem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do omáčky zcela ponoříme tuňáka a dusíme velmi zvolna 20 až 25 minut.
-
3
Hrnec postavíme doprostřed stolu a každý strávník se obslouží sám.