Tuňákové filety v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Rajčata
  • 400 g Tuňák obecný
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 25 g Chilli paprička
  • 60 g Ančovička - filety
  • 5 g Skořice celá
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 10 g Oregano sušené
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 40 g Kapary
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 799 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 47 mg
  • Draslík 1139.5 mg
  • Vláknina 12740 mg
  • Vitamín A 12740 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.2 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátečky, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nakrájíme na tenké proužky. Do filetů uděláme ostrým nožem několik malých zářezů, do každého vložíme malou snítku rozmarýnu, plátek česneku a proužek chilli papričky.

  • 2

    V menším hrnci rozehřejeme olej, přisypeme zbytek česneku, rozmarýnu, chilli, přidáme kapary, pokrájené ančovičky, celou skořici, přisypeme oregano a osmahneme. Přidáme oboje rajčata, nakládaná i s nálevem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do omáčky zcela ponoříme tuňáka a dusíme velmi zvolna 20 až 25 minut.

  • 3

    Hrnec postavíme doprostřed stolu a každý strávník se obslouží sám.

Komentáře k receptu