Tuňákové karbanátky v rajčatové omáčce
Suroviny
- 80 g Cibule
- 50 g Sýr Parmezán
- 400 g Tuňák obecný
- 6 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 1 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 100 g Strouhanka
- 20 g Citronová kůra
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 10 g Skořice mletá
- 50 g Oříšky piniové
- 6 g Olej slunečnicový
- 6 g Sůl mořská
- 2 g Oregano sušené
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 10 ml Citronová šťáva
- 10 ml Ocet vinný červený
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1912 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 169.2 mg
- Draslík 906.8 mg
- Vláknina 11992.5 mg
- Vitamín A 11992.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.7 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátečky, osmahneme v hrnci na oleji, přilijeme rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, přisypeme oregano, podusíme 15 minut a rozmixujeme. Podle chuti zakápneme vinným octem.
-
2
Maso z tuňáka bez kůže nakrájíme na kostičky, petrželku posekáme najemno, parmezán nastrouháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme tuňáka, sůl, pepř, piniové oříšky, mletou skořici a smažíme, dokud se oříšky neosmahnou a tuňák nezezlátne.
-
3
Přendáme do mísy, přidáme strouhanku, strouhanou kůru, petrželku, parmezán, rozšlehaná vejce, zakápneme citronovou šťávou a vypracujeme tuňákové těsto. Tvarujeme malé kuličky, které smažíme na rozpáleném olivovém oleji dozlatova.
-
4
Omáčku rozdělíme na talíře a do ní naskládáme tuňákové karbanátky.