Salát z pomerančů, fenyklu a okurky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pomeranče
  • 80 g Ředkvička
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 150 g Fenykl sladký - hlíza
  • 150 g Okurka salátová
  • 60 g Cibule červená
  • 50 g Kostkový led
  • 80 g Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Balsamico ocet
  • 40 ml Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 790 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 660.6 mg
  • Vláknina 13367.5 mg
  • Vitamín A 13367.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 117.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče oloupeme, rozebereme na dílky a odstraníme slupky, aby nám zbyla jen dužina. Fenykl očistíme, nakrájíme na plátky, cibuli na nudličky, okurku rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek nakrájíme na plátky, ředkvičky posekáme nadrobno. Všechno nasypeme do skleněné salátové mísy, přidáme pár kostek ledu a salát proházíme. Led odstraníme, přilijeme olej, ocet, osolíme, opepříme, přilijeme trochu pomerančové šťávy, salát promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu