Jehněčí kotlety uzené se zeleninovou oblohou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 796 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1732 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 180.3 mg
- Draslík 1551.3 mg
- Vláknina 12002.5 mg
- Vitamín A 12002.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí kotlety částečně vykostíme, osolíme, posypeme posekanými bylinkami a necháme uležet. Brambory očistíme, nakrájíme na silnější plátky, promícháme se smetanou a prolisovaným česnekem, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 20 minut.
-
2
Kotlety vložíme do pánve s rozpáleným olejem a osmahneme z obou stran. Kotlety přendáme do udírny s rozmarýnovým dřívím a krátce vyudíme, jen aby maso nasálo kouř. Mladé mrkve a cuketu vložíme do hrnce, osolíme, trochu osladíme a povaříme 10 minut. Přemístíme na pánev s rozehřátým máslem a orestujeme. Silný jehněčí vývar vyvaříme o třetinu, čímž by měl částečně zhoustnout. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Na talíře upravíme kotlety, doplníme zapečenými bramborami, zeleninou a jehněčí šťávou.