Kroupová polévka s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Kroupy ječné
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Kuřecí prsa
  • 7 g Sůl
  • 3 g Pepř cayenský
  • 50 g Pažitka
  • 200 g Pórek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1914 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 42.5 mg
  • Draslík 662.2 mg
  • Vláknina 10333 mg
  • Vitamín A 10333 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kroupy v cedníku proplachujeme studenou vodou tak dlouho, až je voda čistá. Necháme je okapat a osušíme papírovou utěrkou.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo a za stálého míchání na něm kroupy restujeme, až zesklovatí. Zalijeme vývarem a vaříme na mírném ohni 15 minut doměkka.

  • 3

    Mezitím omyjeme a osušíme kuřecí prsa a nakrájíme je na slabé nudličky, očištěný pórek nakrájíme na hrubší kolečka. Přidáme ke kroupám a vaříme dalších 15 minut.

  • 4

    Nakonec polévku osolíme, ochutíme cayenským pepřem a podáváme posypanou nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu