Švestkové chuťovky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 147.2 mg
- Vláknina 1815 mg
- Vitamín A 1815 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené švestky bez pecek zalijeme horkou vodou a necháme pár minut namáčet. Scedíme, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou. Plátky slaniny vyrovnáme na pracovní desce, na začátek plátku položíme švestku a lístek bazalky a pevně svineme do závitku, který ještě zpevníme párátkem. Na rozpáleném oleji opékáme asi 4-5 minut, až je slanina křupavá. V průběhu pečení několikrát otočíme ze všech stran.