Dort z čokolády pečený bez mouky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 19 g
- Sodík 28 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 99.9 mg
- Draslík 31.2 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si větší hrnec, který naplníme vodou. Vložíme do něj menší hrnek a rozlámeme do něho čokoládu na kousky. Ve vodní lázni si čokoládu rozehřejeme. Do rozpuštěné čokolády pak vmícháme žloutky, máslo a kakao a promísíme vše dohromady. Mícháme, dokud není směs úplně hladká, aby v ní nebyly žádné hrudky. Jestli jsou, způsobuje to pravděpodobně nedokonale rozpuštěné kakaové máslo, proto je nutné směs ještě trochu zahřát.
-
2
Připravíme si do misky bílky a vyšleháme je na sníh, do kterého postupně zašleháváme cukr. Šleháme, dokud sníh není úplně tuhý.
-
3
Potom sníh vmícháváme do rozpuštěné čokoládové směsi tak, aby se obě složky rovnoměrně spojily. Připravíme si pečicí mísu a vysteleme ji pečicím papírem. Hotovou směs vlijeme na pečicí papír do misky. Troubu si předehřejeme na 170 °C a misku do ní vložíme. Pečeme 35 minut, dokud na povrchu nemáme tvrdou kůrku. Vevnitř ale musí těsto být ještě trochu mazlavé. Servírujeme se šlehačkou.