Holubí prsíčka s houbami a chřestovým salátem
Suroviny
- 100 g Chřest bílý
- 30 g Máslo čerstvé
- 80 g Olej olivový
- 50 g Salát hlávkový
- 10 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 100 g Houby čerstvé
- 50 g Šalotka
- 3 g Cukr moučkový
- 50 g Rukola
- 100 g Chřest zelený
- 400 g Holubí prsa
- 50 ml Víno portské
- 20 ml Citronová šťáva
- 40 ml Ocet vinný červený
- 20 ml Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1036 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 547.2 mg
- Vláknina 3615 mg
- Vitamín A 3615 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby očistíme, nasekáme nadrobno, orestujeme na másle a opatrně zasuneme pod kůži holubích prsíček. Prsíčka vložíme do zapékací misky, osolíme, opepříme a pečeme při střední teplotě dozlatova. Chřest očistíme a na pár minut ponoříme do osolené vroucí vody, scedíme, vychladlé nakrájíme na malé kousky, promícháme s rukolou a listy salátu, zakapeme citronovou šťávou a panenským olejem.
-
2
V rendlíku rozpálíme polovinu oleje, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, zpěníme, podlijeme portským vínem, octem, osladíme, osolíme, opepříme, pět minut povaříme, scedíme, víno s octem smícháme se zbytkem oleje a vyšleháme.
-
3
Upečená prsíčka nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme salátem a ozdobíme vyšlehanou šťávou.