Holoubátko vycpané husími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Játra husí
  • 100 g Nudle široké
  • 50 g Špenát listový čerstvý
  • 50 g Rukola
  • 50 g Baby špenát
  • 50 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 50 ml Víno šumivé (sekt)
  • 1 kávová lžička Olej lanýžový
  • 1 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Lanýž
  • 2 ks Holoubata
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 506 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 489 mg
  • Draslík 845.6 mg
  • Vláknina 1819.9 mg
  • Vitamín A 1819.9 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 175.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Holoubata opatrně vykostíme, přeřízneme napůl, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso z kuřecích prsou dvakrát pomeleme v mlýnku, osolíme a opepříme a směsí potřeme holoubata. Na jednotlivé porce poklademe listy špenátu. Doprostřed vložíme kousek husích jater, potom znovu trochu mleté kuřecí směsi a opět list špenátu. Jednotlivé porce položíme na potravinářské fólie a stočíme z nich pevný váleček. Potom zabalíme do alobalu a zpevníme konce, aby směs nevytékala. Válečky vložíme do vařící vody a ztlumíme plamen. Necháme provářet při teplotě 75 °C celkem 45 minut. Potom odstavíme a válečky rychle zchladíme v ledové vodě.

  • 2

    V osolené vodě si uvaříme široké nudle. Do pánve vlijeme trochu lanýžového oleje, na kterém opečeme zbytek husích jater. Přimícháme k nim listy špenátu, rukolu a uvařené nudle. Odložíme z ohně a nakonec ještě vložíme plátky lanýže.

  • 3

    Válečky holoubat rozbalíme z fólie, příčně rozkrájíme a vkládáme na kopečky s těstovinami. Šťávou z masa přelijeme těstoviny.

  • 4

    Připravíme si šampaňskou pěnu. Rozklepneme si vejce, z kterých použijeme jenom žloutky, bílky odložíme stranou. Žloutky prošleháme ve vodní lázni s vínem, dokud směs nezhoustne. Posolíme, popepříme a zakápneme trochou citronové šťávy. Kopečky šampaňské pěny klademe na holoubata s těstovinami.

Komentáře k receptu