Jablkovo-matjesový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 10 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 2.5 mg
- Draslík 225.4 mg
- Vláknina 10587.1 mg
- Vitamín A 10587.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Matjesy nakrájíme na kousky. Obě cibule, jak bílou, tak červenou, nakrájíme na tenká kolečka. Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké dílky. Vše vložíme do mísy a promícháme.
-
2
Z poloviny citronu vymačkáme šťávu, salát dochutíme cukrem a nakonec dosolíme jen pokud je potřeba. Pamatujeme přitom, že matjesy jsou slané samy o sobě. Nakonec přidáme tři lžíce zakysané smetany. Popepříme a zasypeme nasekaným koprem. Podáváme s čerstvým pečivem.