Jablkovo-matjesový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Kopr čerstvý
  • 300 g Matjesy - filet
  • 0.5 ks Citrony
  • 2 ks Jablka
  • 4 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Bílá cibulka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 2.5 mg
  • Draslík 225.4 mg
  • Vláknina 10587.1 mg
  • Vitamín A 10587.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Matjesy nakrájíme na kousky. Obě cibule, jak bílou, tak červenou, nakrájíme na tenká kolečka. Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké dílky. Vše vložíme do mísy a promícháme.

  • 2

    Z poloviny citronu vymačkáme šťávu, salát dochutíme cukrem a nakonec dosolíme jen pokud je potřeba. Pamatujeme přitom, že matjesy jsou slané samy o sobě. Nakonec přidáme tři lžíce zakysané smetany. Popepříme a zasypeme nasekaným koprem. Podáváme s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu