Choron omáčka s chřestem
Suroviny
- 250 g Chřest bílý
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Voda pitná
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Estragon
- 1 kávová lžička Pyré rajčatové
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.5 ks Šalotka
- 2 dl Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Víno bílé
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 47 g
- Sodík 404 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 337.7 mg
- Draslík 273.8 mg
- Vláknina 2979.5 mg
- Vitamín A 2979.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme doměkka chřest.
-
2
Připravíme omáčku smícháním octa, vína, pepře, nasekané šalotky a estragonu. Přivedeme k varu a zredukujeme na minimum. Přidáme rajčatové pyré, lžičku vody, žloutky a šleháme 2 minuty do pěny. Odstavíme a přiléváme rozpuštěné máslo za stálého šlehání. Osolíme a opepříme.
-
3
Chřest přelijeme omáčkou a ihned podáváme.