Salát s makrelou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 10 g
- Sodík 508 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 25.9 mg
- Draslík 623.8 mg
- Vláknina 8355.8 mg
- Vitamín A 8355.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory vaříme v páře cca 10 minut doměkka.
-
2
Makrelu nakrájíme na kousky. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu a makrelu spolu s bobkovým listem a plátkem citronu vaříme 3 minuty, dokud nepřestane být maso průhledné. Hotové maso předáme na servírovací mísu.
-
3
Brambory smícháme s jablkem nakrájeným na kostičky a šalotkou nakrájenou na tenká kolečka. Směs navršíme na makrelu.
-
4
Smícháme ocet, olej, cukr, hořčici, osolíme a opepříme, rozšleháme. Salát přelijeme zálivkou, překryjeme fólií, necháme 6 hodin rozležet v ledničce.
-
5
Před podáváním salát přelijeme jogurtem a poklademe plátky okurky. Ozdobíme pažitkou.