Zeleninový salát s mini Penne těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 110 g Okurka salátová
  • 80 g Sýr balkánský
  • 40 g Těstoviny Penne
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule lahůdková
  • 2 ks Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Sójové výhonky
  • 0.5 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 841 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 1629 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 35.6 mg
  • Draslík 4740.2 mg
  • Vláknina 34716 mg
  • Vitamín A 34716 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 306.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, nasypeme do ní italské těstoviny mini Penne (ve tvaru trubek) a uvaříme je při mírné teplotě al dente. Vaříme 7 minut. Pak je scedíme, v sítu pod studenou vodou propláchneme a necháme vychladnout.

  • 2

    Omytou salátovou okurku a očištěnou lahůdkovou cibuli rozkrojíme podélně na poloviny, pak z okurky nakrájíme plátky, z cibule nudličky. Sušená konzervovaná rajčata necháme z oleje okapat, ten zachytíme do skleničky a pak je pokrájíme na proužky. Červenou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenké nudličky. Balkánský sýr rozkrájíme na malé kostičky přibližně 1.5x1.5cm velké. Vše dáme do mísy s těstovinami, promícháme, pokapeme olejem z rajčat a sezamovým olejem.

  • 3

    Salát vložíme do misek, ozdobíme výhonky řeřichy a podáváme.

Komentáře k receptu