Mix salát s piniovými oříšky, vejci a voňavým salámem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Oříšky piniové
  • 60 g Neapolský salám
  • 100 g Salát Rosso
  • 100 g Rukola
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Citrónová šťáva
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 447.5 mg
  • Vláknina 4407.8 mg
  • Vitamín A 4407.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku si nalejeme vodu, vložíme do ní syrová vejce a uvaříme je natvrdo. Vaříme je 8-9 minut, potom je zchladíme pod studenou vodou a necháme vychladnout, pak je oloupeme.

  • 2

    Piniové oříšky si orestujeme dozlatova v pánvi s nepřilnavým dnem. Restujeme je za stálého míchání asi 2 minuty. Omyjeme si 3 druhy salátu, rukoly, větší masitá rajčata a papriku a snítku mladého kopru. Papriku rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na 1cm proužky. Tenké plátky neapolského salámu pokrájíme též na proužky.

  • 3

    Salátové listy, jemné lístky kopru a rukolu dáme do mísy, přidáme piniové oříšky, papriku, salám, sůl, pepř, olivový olej, citrónovou šťávu a pomocí prstů salát promícháme a rozdělíme na talíře. Rajčata a vejce rozkrojíme na čtvrtky, kterými salát na talířích ozdobíme a hned servírujeme.

Komentáře k receptu