Bramborový salát s tuňákem a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 162 g
- Sodík 1239 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 16.2 mg
- Draslík 820.7 mg
- Vláknina 16452.5 mg
- Vitamín A 16452.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 5.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na kostičky, očištěnou mrkev nastrouháme na hrubo, tuňáka z konzervy necháme okapat, olej si uschováme, zmražený hrášek necháme částečně rozmrazit, vsypeme do hrnce s vroucí vodou a 5 minut povaříme. Scedíme, necháme okapat.
-
2
majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem, olejem z tuňáka, vložíme do salátové mísy, přisypeme brambory, hrášek, mrkev, vidličkou tuňáka rozdělíme na menší kousky a přidáme do mísy. Promícháme, zakryjeme alobalem a odložíme na půl hodiny do lednice vychladit.
-
3
Před podáváním salát ozdobíme posekanou pažitkou.