Bramborový salát s tuňákem a hráškem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 360 g Tuňák v oleji
  • 500 g Brambory vařené ve slupce
  • 200 g Hrášek mražený
  • 200 g Mrkev kořen
  • 40 g Pažitka
  • 200 g Majonéza
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 685 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 162 g
  • Sodík 1239 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 16.2 mg
  • Draslík 820.7 mg
  • Vláknina 16452.5 mg
  • Vitamín A 16452.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na kostičky, očištěnou mrkev nastrouháme na hrubo, tuňáka z konzervy necháme okapat, olej si uschováme, zmražený hrášek necháme částečně rozmrazit, vsypeme do hrnce s vroucí vodou a 5 minut povaříme. Scedíme, necháme okapat.

  • 2

    majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem, olejem z tuňáka, vložíme do salátové mísy, přisypeme brambory, hrášek, mrkev, vidličkou tuňáka rozdělíme na menší kousky a přidáme do mísy. Promícháme, zakryjeme alobalem a odložíme na půl hodiny do lednice vychladit.

  • 3

    Před podáváním salát ozdobíme posekanou pažitkou.

Komentáře k receptu