Ovocný salát s mandlemi a hořčičnou majonézou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Banány
  • 200 g Jablka
  • 60 g Mandle
  • 250 g Pomeranče
  • 50 g Hořčice plnotučná
  • 85 g Majonéza
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 503.3 mg
  • Vláknina 11868.8 mg
  • Vitamín A 11868.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.5 mg
  • Vitamín E 6.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka loupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na tenké dílky a pokapeme citronovou šťávou. Pomeranče a banány oloupeme. Pomeranče rozdělíme na měsíčky a banány na plátky. Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Ovoce promícháme v míse, přelijeme zálivkou a povrch zdobíme mandlemi.

  • 3

    Zálivku připravíme našleháním hořčice s majonézou, cukrem, solí a pepřem.

  • 4

    Salát podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu