Houbový salát s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Smrže čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Cukr krystal
  • 5 ks Kerblík
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 kg Chřest bílý
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 95 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 511 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 846.6 mg
  • Vláknina 18489.2 mg
  • Vitamín A 18489.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest opláchneme pod tekoucí vodou, oloupeme jej a nakrájíme na stejně velké kousky. Ve velkém hrnci přivedeme k varu zhruba 3/4l vody. Osolíme, přidáme špetku cukru a nakrájený chřest. Necháme vařit asi 12 minut.

  • 2

    Z hrnce odlijeme trochu vody a smícháme ji s octem, špetkou bílého pepře, špetkou soli a trochou cukru. Marinádou zalijeme chřest a dáme do lednice na 45 minut marinovat.

  • 3

    Smrže očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na plátky. Potom je ohřejeme na cca 3 lžících vody, která zbyla. Přidáme špetku soli a pepře.

  • 4

    Chřest rozmístíme do talířů a přelijeme jej marinádou. Přidáme ještě vrstvu smržů a ozdobíme několika lístky kerblíku. Můžeme podávat.

Komentáře k receptu