Pikantní rýžový salát se zeleninou
Suroviny
- 250 g Rýže Basmati
- 100 g Ořechy burské pražené
- 250 g Fazolové lusky zelené
- 50 ml Olej olivový extra panenský
- 40 ml Limetková šťáva
- 1 kávová lžička Chilli paprička
- 1 ks Cibule
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 25 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 414.7 mg
- Vláknina 10474.8 mg
- Vitamín A 10474.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryži uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím v míse smícháme prolisovaný česnek, limetkovou šťávu, chilli, sójovou omáčku, med a cukr. Vše pořádně promícháme a mixérem 10 vteřin pošleháme.
-
2
Do mísy přidáme na drobno nakrájený celer, cibuli a rozpůlené fazolové lusky. Uvařenou rýži přidáme do mísy, lehce osolíme, opepříme, pořádně vše zamícháme, posypeme nasekanými oříšky a podáváme.