Salát z fazolí a rostbífu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 22 g
- Sodík 353 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 43.9 mg
- Draslík 594.1 mg
- Vláknina 14019.5 mg
- Vitamín A 14019.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky vyloupeme z lusků a omyjeme v sítu pod studenou vodou. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a fazolky v ní pod pokličkou 10 minut vaříme.
-
2
Dýňová semínka nasekáme nahrubo. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a v misce ji smícháme s octem a oběma druhy oleje, podle chuti přidáme pepř a sůl, přisypeme dýňová semínka a důkladně promícháme.
-
3
Uvařené fazolky slijeme, necháme je v sítu okapat, pak obalíme v zálivce a dáme vychladnout.
-
4
Rostbíf nakrájíme na nudličky, smícháme ho s vychladlými fazolkami, salát rozdělíme na talíře nebo do misek a podáváme.