Salát ze špenátových listů s uzenou krkovicí a avokádem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 220 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Pancetta
  • 60 g Oříšky piniové
  • 80 g Coppa
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Avokádo
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 544 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 9500 mg
  • Draslík 429.4 mg
  • Vláknina 6864.2 mg
  • Vitamín A 6864.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzenou krkovici nakrájíme na tenké plátky a vložíme pod gril, do křupava opečeme. Slaninu pancetta pokrájíme na kostičky. Avokádo oloupeme, pokrájíme na malé kousky, mladé špenátové listy opláchneme a osušíme.

  • 2

    Opečenou krkovicí poklademe dno misky, na ni navršíme špenátové lístky, plátky sýra coppa a avokádo, posypeme oříšky.

  • 3

    Smícháme olej s balzamikovým octem, solí a pepřem, tímto dresinkem salát přelijeme. Nakonec posypeme slaninou pancetta.

Komentáře k receptu