Smetanový salát z okurek a ředkviček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Ředkvička
  • 100 g Cibule - nať
  • 600 g Okurka salátová
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 135 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 19.5 mg
  • Draslík 507.1 mg
  • Vláknina 7087 mg
  • Vitamín A 7087 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurky a ředkvičky nakrájíme na plátky, salát rozebereme na listy, propláchneme, necháme okapat, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Cibulovou nať, kopr a petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  • 2

    Mísu vyložíme salátovými listy, poklademe plátky okurek a ředkviček, osolíme, posypeme cibulovou natí, paprikou a přelijeme smetanou.

Komentáře k receptu