Zelný salát s mrkví a jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 97 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 116 g
- Sodík 1031 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 344.6 mg
- Vláknina 8830 mg
- Vitamín A 8830 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí nakrájíme na slabší nudličky, očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo, pažitku s petrželkou posekáme na jemno.
-
2
Takto připravené zelí vsypeme do misky, promícháme se solí a necháme uležet.
-
3
Do nízkotučného jogurtu přimícháme strouhanou mrkev, petrželku, pažitku, okyselíme octem, přidáme trochu cukru, mletý pepř, důkladně promícháme. Jogurtovou zálivkou zalijeme zelí v misce, promícháme a dáme vychladit.