Čočkový salát s estragonem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1572 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 903.6 mg
- Vláknina 20665 mg
- Vitamín A 20665 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červená čočka se nemusí namáčet, takže ji jen propláchneme pod tekoucí vodou, rovnou nasypeme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a uvaříme doměkka. Stačí vařit jen 10 minut, aby se nerozpadla. Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželku a estragon posekáme najemno.
-
2
Scezenou vařenou čočku nasypeme do mísy a přisypeme cibuli. Petrželku s estragonem zalijeme octem, vínem, přidáme hořčici, worcester, sůl, pepř, cukr, promícháme a tímto dresinkem zalijeme čočku, promícháme a necháme uležet.
-
3
Takto připravený čočkový salát je vhodný ke grilovaným masům.