Čočkový salát s estragonem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Cukr krupice
  • 15 g Estragon
  • 400 g Čočka červená
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 40 g Hořčice
  • 100 ml Víno červené
  • 1200 ml Vývar zeleninový
  • 30 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 100 ml Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1572 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 3.6 mg
  • Draslík 903.6 mg
  • Vláknina 20665 mg
  • Vitamín A 20665 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červená čočka se nemusí namáčet, takže ji jen propláchneme pod tekoucí vodou, rovnou nasypeme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a uvaříme doměkka. Stačí vařit jen 10 minut, aby se nerozpadla. Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželku a estragon posekáme najemno.

  • 2

    Scezenou vařenou čočku nasypeme do mísy a přisypeme cibuli. Petrželku s estragonem zalijeme octem, vínem, přidáme hořčici, worcester, sůl, pepř, cukr, promícháme a tímto dresinkem zalijeme čočku, promícháme a necháme uležet.

  • 3

    Takto připravený čočkový salát je vhodný ke grilovaným masům.

Komentáře k receptu