Křupavý čočkový salát s pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 11 g
- Sodík 493 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 161.8 mg
- Vláknina 5387.9 mg
- Vitamín A 5387.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hluboké pánvi uvedeme do varu osolenou vodu a přidáme čočku a necháme vařit na mírném ohni 30 minut, dokud čočka nezměkne. Propláchneme studenou vodou, necháme okapat a oschnout. Vložíme do mísy a přidáme na kostičky nakrájenou červenou cibuli, křupavé fazolové výhonky alfa alfa, sůl, pepř, kmín a posekanou mátu. Důkladně promícháme a zalijeme zálivkou, kterou připravíme z olivového oleje, octa a pomerančové šťávy. Zakryjeme a dáme do lednice uležet a vychladit nejméně na 2 hodiny. Před podáváním jemně vmícháme nastrouhanou pomerančovou kůru.