Salát z brokolice a květáku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 76 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 2 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 490.2 mg
- Vláknina 9413.5 mg
- Vitamín A 9413.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 104.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brokolici a květák rozebereme na větší růžice a uvaříme v páře. Brokolice ani květák nesmí být úplně měkké. Brokolici s květákem hned přelijeme ledovou vodou a necháme okapat. Růžice rozebereme na menší růžičky, dáme do mísy, přidáme posekanou saturejku a zalijeme zálivkou a necháme vychladit. Zálivku připravíme smícháním octa, oleje, soli, hořčice a cukru.