Špenátový salát s čekankou a hruškami
Suroviny
- 200 g Špenát listový čerstvý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Hrušky
- 3 ks Šalotka
- 2 ks Čekanka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 0.5 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 160 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 7 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 560.8 mg
- Vláknina 5659.8 mg
- Vitamín A 5659.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny přísady na zálivku ušleháme v misce dohladka. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
2
Čekankové puky rozebereme na listy a spolu s omytým špenátem, na plátky nakrájenými hruškami a na kolečka nakrájenou šalotkou vložíme do salátové mísy. Zalijeme připravenou zálivkou a zlehka promícháme.
-
3
Salát ihned podáváme.