Salát z divoké rýže s mladou zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 65 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 308.1 mg
- Vláknina 6224.8 mg
- Vitamín A 6224.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme podle návodu a necháme na sítu dobře okapat.
-
2
Oloupeme kedlubnu a mrkev, nakrájíme je na asi 0,5 cm silné kousky ve tvaru hranolků. Hrášek omyjeme a očistíme. Špenát důkladně propláchneme, necháme okapat na sítu.
-
3
Do vroucí osolené vody vložíme kedlubnu a mrkev a asi 2 minuty povaříme. Přidáme hrášek a vaříme další 2 minuty. Poté zeleninu vyjmeme, přendáme ji do síta, propláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat.
-
4
Do vroucí vody nyní vložíme špenát a vaříme jej tak dlouho, dokud se zcela nerozpadne. Poté špenát vyjmeme, propláchneme studenou vodou a vymačkáme.
-
5
Opláchneme bylinky, dosucha je otřepeme a nasekáme. Promícháme hořčici, citronovou šťávu, ocet, sůl, pepř a bylinky.
-
6
Smícháme rýži se zeleninou, bylinkovým dresinkem a podle chuti dochutíme.