Kachní salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Šalotka
  • 20 g Petržel - nať
  • 20 g Citronová tráva
  • 500 g Kachní maso pečené
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Salát hlávkový
  • 50 ml Limetka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Chilli paprička sušená
  • 2 polévková lžíce Rýže předvařená (parboiled)
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 757 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 162.5 mg
  • Draslík 511.4 mg
  • Vláknina 11837.9 mg
  • Vitamín A 11837.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso a rýži opatrně ohřejeme. Sušenou chilli papričku nadrobno nasekáme a opražíme na pánvi bez tuku. Šalotky oloupeme a nasekáme. Z citronové trávy odkrojíme tvrdé konce a trávu nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Jarní cibulku očistíme, čerstvé chilli papričky rozpůlíme, odstraníme semínka a dužinu omyjeme. Vše nadrobno nasekáme. Petrželku omyjeme, otřepáním osušíme a najemno nasekáme.

  • 3

    Kachní maso nakrájíme na kousky a smícháme s rýží a připravenými přísadami. Ochutíme limetkovou šťávou, rybí omáčkou, solí a pepřem. Salátové listy omyjeme, naplníme kachním salátem a podáváme.

Komentáře k receptu