Bramborový salát s kedlubnou a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 120 g Hrášek mražený
  • 50 g Mrkev mražená
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kedlubna
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 276.6 mg
  • Draslík 636.9 mg
  • Vláknina 9837.8 mg
  • Vitamín A 9837.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.8 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájené na kostky a oloupanou nakrájenou kedlubnu vaříme zvlášť v osolené vodě na skus.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo.

  • 3

    Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na menší kostky.

  • 4

    Mraženou mrkev a hrášek podusíme asi 5 minut v osolené vodě.

  • 5

    Brambory, kedlubnu, papriku, mrkev a hrášek promícháme. Potom do zeleninové směsi přimícháme kapary.

  • 6

    Majonézu připravíme tak, že rozetřeme žloutek se solí, pepřem a citrónovou šťávou a pomalu vmícháme po kapkách olej. Majonézu přimícháme k zelenině.

  • 7

    Nakonec do salátu vmícháme natvrdo uvařená a na kostky nakrájená vejce.

Komentáře k receptu