Bramborový salát s kedlubnou a kapary
Suroviny
- 400 g Brambory
- 120 g Hrášek mražený
- 50 g Mrkev mražená
- 150 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Kedlubna
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 44 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 276.6 mg
- Draslík 636.9 mg
- Vláknina 9837.8 mg
- Vitamín A 9837.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.8 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájené na kostky a oloupanou nakrájenou kedlubnu vaříme zvlášť v osolené vodě na skus.
-
2
Vejce uvaříme natvrdo.
-
3
Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na menší kostky.
-
4
Mraženou mrkev a hrášek podusíme asi 5 minut v osolené vodě.
-
5
Brambory, kedlubnu, papriku, mrkev a hrášek promícháme. Potom do zeleninové směsi přimícháme kapary.
-
6
Majonézu připravíme tak, že rozetřeme žloutek se solí, pepřem a citrónovou šťávou a pomalu vmícháme po kapkách olej. Majonézu přimícháme k zelenině.
-
7
Nakonec do salátu vmícháme natvrdo uvařená a na kostky nakrájená vejce.