Nakládané ochucené olivy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 175 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 16 g
- Sodík 969 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 118.1 mg
- Vláknina 6089 mg
- Vitamín A 6089 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nasekáme nadrobno, stroužky česneku necháme vcelku. Každou olivu podélně nakrojíme.
-
2
Olivy, cibuli a česnek vložíme do hrnce. Přidáme vinný ocet a bobkový list, dostatečně zalijeme vodou a nakonec přidáme olivový olej.
-
3
Necháme zvolna vařit asi 5 hodin, dokud olivy nezměknou. Voda by měla být odpařená.
-
4
Olivovou směsí naplníme sklenici, dobře uzavřeme a dáme na několik dní uležet na tmavé místo.