Salát s italskou uzenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Bazalka
  • 450 g Brambory
  • 200 g Špekáčky
  • 130 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 30 ml Balsamico ocet
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 ks Salát Rosso
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 599 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1195 mg
  • Vláknina 12802.5 mg
  • Vitamín A 12802.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme brambory doměkka, scedíme a necháme zchladnout.

  • 2

    Listy salátu rozložíme na velkou mísu.

  • 3

    Brambory nakrájíme na plátky a střídavě se zelenou paprikou, uzenkou nakrájenou na kolečka, cibulí na půlkolečka a sušenými rajčaty rozložíme na listy salátu. Posypeme bazalkou.

  • 4

    V misce smícháme ocet balsamico, rajčatový protlak a olivový olej. Dle chuťi přisolíme a připepříme. Salát přelijeme zálivkou a hned podáváme.

Komentáře k receptu